Det är så lätt att snegla på alla andra och glömma bort att se vad man själv har och vad man själv har åstadkommit. Här skriver jag om min brokiga resa mot ett sannare liv, och vad vi alla behöver påminnas om.

När jag slutade ett bra och välbetalt jobb för att starta en egen verksamhet var det för att jag hade en tro om att kunna bygga något som skapade meningsfullhet för mig och som kunde vara en hjälpande hand för andra. Nu när jag tittar i backspegeln hade jag inte kunnat drömma om att jag skulle nå ut så stort och till så många. Men jag hade inte heller kunnat föreställa mig hur brokig och snårig vägen skulle bli eller vad jag skulle möta längs vägen.

Inte bara genom den otrygghet som det innebär att vara egen eller genom den drivkraft och det mod som hela tiden krävs, utan framför allt för den inre resa som jag har behövt göra för att kunna fortsätta min väg. En resa som har inneburit att våga stå upp för mig själv, att sluta anpassa mig till andra och att våga säga nej till sådant som dränerar mig. Och med det, det svåraste av allt – att få möta omgivningens starka reaktioner när jag valt att vägledas av mitt inre istället för att styras av andras viljor.  Och även att få möta det obehagliga, när jag upptäckt att sammanhang jag verkat i inte varit byggda på sanna och ärliga grunder. Där manipulation och hot använts för att tysta mig.

Ja, det har varit sorger och det har varit förluster.

De senaste åren har jag också bildat familj och familjelivet har fått ta över min tillvaro. Under denna period har jag sneglat på andra familjer och brottats med tankar om att jag kanske borde valt en annan väg som gett mig ett enklare och tryggare liv.

Ja, många gånger har jag ifrågasatt det jag gör.

Samtidigt vet jag att jag aldrig skulle vika av från min väg. För i slutändan finns det alltid en sak som håller mig kvar och som skänker mig  så mycket liv och mening. Och det är glädjen i att göra det jag älskar, och framförallt – att vara i kontakt med ER. Ni som läser mina texter, ni som skickar mig kärlek och ni möter mig på mina evenemang. Genom er har jag vågat fortsätta tro på att det jag gör är viktigt och värdefullt. Min tillvaro skulle inte vara det samma utan den kontakt jag har med er. Ni är min skatt och jag är så tacksam för att jag får göra det jag gör.

Jag har också insett att den stundtals snåriga vägen jag vandrat har gett mig värdefulla lärdomar och en stark och trygg grund att stå på. Jag är inte längre lika rädd för att möta sådant vi kan få uppleva på resan mot att bli mer sann mot sig själv. Det har också hjälpt mig att hjälpa andra som möter samma utmaningar. Jag vet att vår sanna väg sällan är rak, men jag vet också att den är alltid rätt. Oavsett vad vi gör behöver vi börja bygga från grunden – och det är att göra jobbet med oss själva. Utan det har vi ingenting att stå på när det blåser.

Det här året vill jag ta med mig ordet stolthet. Stolthet för att jag hade mod. Stolthet för att jag vågade lyssna inåt. Stolthet för att jag vågade förverkliga. Stolthet för att jag vågade fortsätta. Och stolthet för det jag åstadkommit.

I vår kommer jag starta igång mina kurser och retreat igen, efter en längre tid med fokus på mina barn. Och det är med stor längtan och förväntan. Det ska bli såå roligt att få träffa er igen!

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Prenumerera på mina texter

MIna mejlutskick ger inspiration, tips och råd för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Kurser och retreat 2019

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. Jag har också en examen i media- och kommunikation och har arbetat som kommunikatör och projektledare flera år i offentlig sektor. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande. 

Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Prenumerera gärna på mina texter.
Läs mer om Carina Ovesson