Carina Ovesson, Meditationsguiden

Carina Ovesson, driver Meditationsguiden

Jag som driver Meditationsguiden heter Carina Ovesson. Jag har många gånger upplevt vilka outgrundliga vägar livet kan ta när jag vågar ha tillit till mitt hjärta och det gudomliga flödet. Efter år i arbetslivet med stress och kämpande för att hinna med allt jag önskade mig i livet, sa jag upp mig trots många rädslor över att släppa tryggheten. Sedan dess har livet fört mig på en spännande resa och jag kan nu kan leva utifrån mitt högre kall och i frihet.

Men innan jag vågade tro på mig själv hade jag länge kämpat med att hitta min inre trygghet och tillhörighet. Jag kände mig aldrig som andra och hade svårt för sociala sammanhang, och jag anklagade mig själv för att inte kunde hitta min tillhörighet. Jag var hård och kritisk mot mig själv och kände osäkerhet och ångest. Känslan av att sakna värde, och att det var något fel på mig, följde med mig långt upp i det vuxna livet.

Mötet med mitt inre barn förändrade allt

Det var mötet med mitt inre barn som förändrade allt. När jag till slut kunde omfamna det osäkra och otrygga lilla barnet, som jag så länge hade känt skam och skuld över, älska det och ta det till mitt hjärta, kunde jag inte längre göra mig själv illa. Det var ett himmelskt helande som gjorde att jag äntligen kunde omfamna hela mig själv i kärlek.

Relationen med mig själv var läkt, men resan var inte slut än. Det fanns något stort och skrämmande kvar, som jag ännu inte hade vågat möta. Hur jag hela mitt liv anpassat mig till andra. Tagit ansvar för andras känslor och behov. Låtit mig styras av andra och låtit andra ta min energi. Att börja säga nej och sätta gränser, var det mest skrämmande steg att ta, för jag visste att det skulle påverka mina nära relationer.

Det smärtsamma ledde till ljuset

Mina farhågor blev också besannade, och det kändes som att hela min värld rasade samman. Jag blev anklagad, skuldbelagd och vänd ryggen. Kände ensamhet, smärta och tvivel. Och det kändes som att jag gick i en tunnel utan ljus.

Men ljuset kom tillbaka. För det som skavt så länge, påverkat mig själv och mina relationer, hade jag nu släppt taget om. Och jag fick nu uppleva den största gåvan av alla. Att få känna inre trygghet, frid och ljus.

Att göra sin inre resa kan ofta vara det mest skrämmande vi gör. Men det är också den mest värdefulla och viktiga resa vi kan göra. För när vi kommer ut ur tunneln och får uppleva ljuset, inser vi att resan var värd vartenda steg.

Min trygghet får jag också i min andlighet och tro. När jag tappar bort mig själv, springer för fort fram, när jag åter igen blir styrd och påverkad av andras energi, när jag känner oro och rädsla, hittar jag alltid tillbaka till mig själv, ljuset och Gud, genom mitt hjärta.

Hjälper dig att hitta ditt inre ljus

Att få hjälpa och vara delaktig i andras inre resor är en fantastisk gåva som jag är evigt tacksam för. Att få möta er i samtal och på retreater, berör och berikar mig djupt i hjärtat! Jag har hittat mitt sammanhang, och jag är äntligen på den plats där jag hör hemma.

Jag är certifierad livscoach och retreatledare. Jag driver Meditationsguiden sedan 2011. Jag har också en examen media- och kommunikationsvetenskap och har över tio års erfarenhet av projektledning och strategisk kommunikationsplanering. Jag lever söder om Göteborg tillsammans med min kärlek Lars och våra barn Sam och David. Jag älskar att dansa och att vara i naturen.

Vill du läsa mer från mig? Prenumerera gärna på mitt kostnadsfria nyhetsbrev Vägen till ditt hjärta. Eller beställ mig bok, Guldregn – för ljus, hopp och tro.

Värme och kärlek till dig!

Kontakta mig