Öka din självkänsla och inre trygghet – webbkurs

Är du självkritisk och har höga krav på dig själv? Har du svårt för att lyssna på dina behov och tar ansvar för din omgivning?  Denna kurs är till för dig som vill öka din självkänsla få en bättre relation med dig själv. Ny start den 8 september 2020.

Många av oss kämpar med olika delar i oss själva som begränsar och styr oss. I kursen får du möta dessa delar och lära dig hur du hanterar och släpper taget om dem:

Det inre helgonet som tar ansvar för din omgivning, anpassar dig till andras behov och som får dig att känna skyldighet och skuld.

Den inre kontrollanten som begränsar dig, har för att svårt för att slappna av och leva i nuet, och som får dig att känna oro och inre otrygghet.

Den inre kritikern som trycker ner dig, dömer dig, och som får dig att känna dig osäker och värdelös.

Den inre pådrivaren som har höga krav på dig själv och som får dig att känna stress och otillräcklighet. 

Det här får du hjälp med

 • Öka din inre trygghet och inre lugn

 • Möta dig själv med acceptans och kärlek

 • Hela och läka det som påverkar dig och dina relationer

 • Bli sann mot dig själv

Du har med ditt enkla sätt att förklara hjälpt mig att förstå och tycka om mig själv. Jag har börjat inse att jag är bra som jag är, värd att tycka om och att jag får tycka att jag är fin och bra, och att det inte är samma sak som att vara egoistisk. Jag har rätt att säga ifrån utan att känna skuld. 

Helene Kvarnström, kursdeltagare våren 2018

Anmälan

Pris: 2 550 kr
Delbetalning är möjligt, meddela i anmälan.

Det här innehåller kursen

 • Fem webbsessioner med föreläsningar och möjlighet att ställa frågor. Alla föreläsningar spelas in och går att titta på i efterhand.
 • En webbplattform med fem kursblock innehållande teori, övningar och guidade meditationer samt en pdf med hela kursen. Allt material går att ladda ner och spara.
 • Stöd och support via e-post.

Kursens fem block

1. Självkänsla och din inre dialog
Vår självkänsla påverkas av hur vi förhåller oss till oss själva och hur relationen med oss själva ser ut. Många av oss har en kritiserande och kontrollerande inre dialog som påverkar hur vi tänker, känner och agerar, både gentemot oss själva och vår omgivning. I den här delen får du lära dig att bli medveten om hur din inre dialog låter och varifrån den kommer.

Blocket innehåller:

 • Vad är självkänsla?
 • Så här påverkar din självkänsla dig
 • Din inre dialog
 • Dina inre delpersoner
  Det inre barnet
 • Varför får vi dålig självkänsla?

2. Hantera din inre dialog
Här får du lära dig hur du kan arbeta med din inre dialog i tre steg. Metoden bygger på mindfulness, medveten närvaro, och handlar om medvetenhet, acceptans och vänlighet.

Blocket innehåller:

 • Öka din medvetenhet genom mindfulness
 • Möt och hantera dina inre delpersoner

3. Ditt inre barn
Alla har vi ett inre barn, men många av oss har trängt undan eller glömt bort det. Vi kan känna skam och skuld över det inre barnet och tror inte att denna del är viktig eller värdefull. Samtidigt lever det kvar i vårt omedvetna och påverkar våra reaktioner och vårt beteende i det vuxna livet. Det inre barnet är en värdefull del av oss som bär på nyckeln till vår självkänsla. Genomo att göra det inre barnet tryggt ökar vi vår egen inre trygghet. I den här delen får du möta ditt inre barn och få hjälp med att trösta det, hålla om det och ta det till ditt hjärta.

Blocket innehåller:

 • Möt ditt inre barn
 • Hantera ditt inre barn i din vardag
 • Meditation – Heala ditt inre barn
 • Ljusmeditation – Inre barnet

4. Självmedkänsla
Självmedkänsla innebär att ta emot hela sig själv med acceptans, nyfikenhet och vänlighet. Det handlar om att vara en god vän till sig själv både genom livets uppgångar och nedgångar. Med självmedkänsla kan man bry sig om sig själv och kan stötta och trösta sig själv när man har det svårt. I den här delen kommer du att få utveckla en medkännande inre röst som skapar lugn och trygghet.

Blocket innehåller:

 • Vad är självmedkänsla?
 • Utöva självmedkänsla i din vardag
 • Meditation – utöva självmedkänsla
 • Meditation – Möt ditt kärleksfulla jag

5. Utmaningar på din fortsatta resa
När vi börjar förändra vårt beteendemönster och bejaka våra egna behov är det vanligt att vi upplever skuldkänslor och dåligt samvete gentemot vår omgivning. Vi kan också mötas av starka reaktioner från andra för att vi inte längre är den vi brukar vara eller lever upp till andras krav och förväntningar. I den här delen kommer vi att ta upp de utmaningar vi kan ställas inför och hur vi kan hantera dem.

Blocket innehåller:

 • Oss själva
 • Omgivningen
 • Gå vidare på egen hand

Så här går kursen till

Jag som leder kursen, Carina Ovesson, kommer att guida dig steg för steg. Vi möts vid fem tillfällen via webben där jag föreläser och går igenom det som du ska träna i varje steg. Du får också möjlighet att ställa frågor och dela med dig av dina upplevelser. Du når webbsessionerna via en länk. Det är väldigt enkelt och kräver ingen utrustning mer än en dator, mobil eller motsvarande. Jag finns även tillgänglig via e-post som stöd. Alla webbsessioner spelas in, och du kan se dem i efterhand. 

Till din hjälp har du tillgång till en kursplattform där allt material finns samlat, teori, övningar och meditationer, plus en utskriftsbar pdf med hela kursen. Du har tillgång till plattformen i 12 månader och allt material går att ladda ner och spara. Du kan alltså göra kursen i din egen takt.

Datum för föreläsningarna

Tisdag 8 september kl 18-19

Tisdag 15 september kl 18-19

Tisdag 29 september kl 18-19

Tisdag 13 oktober kl 18-19

Tisdag 27 oktober kl 18-19

Alla webbsessioner spelas in och går att ses i efterhand.

Samtal

Få extra stöd och guidning under kursen med personliga samtal. Som kursdeltagare får du tre samtal för priset av två med kursledaren Carina Ovesson. Samtalen sker via telefon. Boka samtalen genom anmälan till kursen. 

Pris: 1 900 kr

Du har med ditt enkla sätt att förklara hjälpt mig att förstå och tycka om mig själv. Jag har börjat inse att jag är bra som jag är, värd att tycka om och att jag får tycka att jag är fin och bra, och att det inte är samma sak som att vara egoistisk. Jag har rätt att säga ifrån utan att känna skuld. Kursen har hjälpt mig att förstå hur och varför man har utvecklats till den man är och att man faktiskt kan förändra sina tankar om och känslor till sig själv.
Helene Kvarnström, kursdeltagare våren 2018

Jag är så tacksam för denna kurs som varit så bra! Den har gjort skillnad i mitt liv och har varit början på något nytt. Jag känner mig lättad och har fått en viloglädje! Tusen tack!
Ewelina Gabriela Janczewska, kursdeltagare våren 2018

Jag är imponerad över ditt gedigna arbete och tacksam för att du delar det. Det har också ett mycket pedagogiskt upplägg. Jag har jobbat med dessa bitar i ett par år och har mött dem i psykosyntesterapi, men nu befästs mycket av de teoretiska genom hjärtat. Jag jobbar själv med personlig utveckling, som coach och med utbildningar, men lägger mesta tiden på mig själv, då jag har en hel del att ta hand om efter utbrändhet och ett tidigare presterande liv. Jag är glad att jag kom över den här kursen just nu. Tack för att du finns!
Ylva Nowén, kursdeltagare hösten 2018

Coach

Jag har förstått vad som gjort mitt liv jobbigt i vissa perioder. Jag vet nu hur jag ska hantera det, då jag har fått bra verktyg att använda. Carina är jätteduktigt på att förklara och göra det lättförståeligt, det har verkligen fått mig att haja till. Tusen och åter tusen tack!
Pia Nilsson, kursdeltagare våren 2018

Om Carina Ovesson

Jag som håller i kursen heter Carina Ovesson. Under lång tid kämpade jag med inre osäkerhet och otrygghet. Jag saknade både självvärde och självrespekt. Jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatt mina egna behov. Genom att göra en lång inre resa kunde jag succesivt bygga upp en bättre relation med mig själv och få en större inre trygghet. Idag arbetar jag som livscoach på Meditationsguiden och hjälper mina klienter att göra samma inre resa som jag själv har gjort. Jag håller också i retreater med inriktning mot självkänsla och att vara sann mot sig själv. I grunden är jag kommunikatör och har arbetat flera år i den offentliga sektorn.
Läs mer om Carina Ovesson