Bättre självkänsla – webbkurs

Är du självkritisk och har höga krav på dig själv? Sätter du din omgivning framför dig själv? Längtar du efter mer inre trygghet och frid? Den här kursen är för dig som vill få en bättre relation med dig själv och en bättre självkänsla. Kursen har nu haft över 200 deltagare och många fina omdömen. Gör den i din egen takt och starta när du vill.

Det här får du hjälp med

 • Hantera den inre röst som kritiserar, begränsar och åsidosätter dig själv. 
 • Utveckla en accepterande, medkännande och kärleksfull relation med dig själv.
 • Läka ditt inre barn och det som påverkar dig och dina relationer.
 • Öka din inre trygghet och inre frid.

1 750 kr

Vill du delbetala? Anmäl dig här.

Det här innehåller kursen

BLOCK 1: SJÄLVKÄNSKA & DIN INRE DIALOG
Många av oss har en kritiserande och förminskande inre dialog som påverkar hur vi tänker, känner och agerar, både i förhållande till oss själva och vår omgivning. I den här delen får du lära dig att bli medveten om din inre dialog, för att i nästa steg kunna förändra den.

BLOCK 2: HANTERA DIN INRE DIAOG
I den här delen får lära dig att hantera de delar i dig som kritiserar, förminskar och begränsar dig själv:

 • Den inre kontrollanten som begränsar dig, har för att svårt för att slappna av och leva i nuet, och som får dig att känna oro och otrygghet.
 • Den inre kritikern som trycker ner dig, dömer dig, och som får dig att känna dig osäker och värdelös.
 • Det inre helgonet som åsidosätter dig och tar ansvar för din omgivning, anpassar dig till andras behov och som får dig att känna skyldighet och skuld.
 • Den inre pådrivaren som har höga krav på dig själv och som får dig att känna stress och otillräcklighet. 

BLOCK 3: DITT INRE BARN
Det inre barnet är en värdefull del av dig som bär på nyckeln till din självkänsla. Det är källan till din otrygghet, osäkerhet och sårbarhet. I denna del får du möta ditt inre barn och för att göra det tryggt igen. Du får hjälp med att lyssna på det, trösta det, hålla om det och ta det till ditt hjärta.

BLOCK 4: SJÄLVMEDKÄNSLA
Med självmedkänsla kan du vara din egen bästa vän, bry dig om dig själv och stötta och trösta dig själv när du har det svårt. I den här delen får du utveckla en medkännande inre röst som skapar lugn och trygghet.

BLOCK 5: UTMANINGAR PÅ DIN RESA
När du utvecklas och förändrar ditt beteendemönster kan du mötas av utmaningar både genom dina egna inre rädslor och genom omgivningens reaktioner. Den här delen går igenom de utmaningar du kan ställas inför och hur du kan hantera dem.

  Så här går det till 

  Jag som leder kursen heter Carina Ovesson och jag guidar dig steg för steg genom kursen. Till din hjälp har du tillgång till en kursplattform, som också finns som app, där allt material finns samlat. Varje block innehåller filmer med föreläsningar, övningar och nedladdningsbara guidade meditationer. Det ingår också en pdf med hela kursens teori, som går att ladda ner, spara och skriva ut. Du har tillgång till kursen i tolv månader och kan göra den i din egen takt. Du får också stöd och support via kursplattformen och e-post.

  Betalning och delbetalning

  Betalning sker med kort, Swish eller faktura. Vi använder oss av en tjänst från en extern part, Stripe, för hantering av säkra kortbetalningar. Om du vill betala med Swish eller faktura, anmäl dig här. Du kan också välja att deltbetala kursen på två, tre, eller fyra månader och betala med Swish eller bankgiro.

  När får jag tillgång till kursen?

  Om du betalar med kort får du tillgång till kursen direkt efter ditt köp. Vid betalning på annat sätt tar det upp till tre vardagar.

  Se självkänslaguiden för en introduktion till kursen

  Om Carina Ovesson

  Jag som håller i kursen heter Carina Ovesson. Under lång tid kämpade jag med inre osäkerhet och otrygghet. Jag var självkritisk, anpassade mig till min omgivning och åsidosatt mina behov. Genom att göra en inre resa och prioritera mig själv kunde jag bygga upp en ökad inre trygghet som har förändrat mitt liv på ett fantastiskt sätt. Att ge sig själv en bättre självkänsla är en gåva som varar livet ut! Idag arbetar jag som livscoach på Meditationsguiden och hjälper mina klienter att göra samma inre resa som jag själv har gjort. Jag håller också i retreater med inriktning mot självkänsla. I grunden är jag kommunikatör och har arbetat flera år som projektledare i den offentliga sektorn.
  Läs mer om mig

  Carina har med sitt enkla sätt att förklara hjälpt mig att förstå och tycka om mig själv. Jag har börjat inse att jag är bra som jag är, värd att tycka om och att jag får tycka att jag är fin och bra, och att det inte är samma sak som att vara egoistisk. Jag har rätt att säga ifrån utan att känna skuld. Kursen har hjälpt mig att förstå hur och varför man har utvecklats till den man är och att man faktiskt kan förändra sina tankar om och känslor till sig själv.

  Helene Kvarnström, 2018

  Jag är så tacksam för denna kurs som varit så bra! Den har gjort skillnad i mitt liv och har varit början på något nytt. Jag känner mig lättad och har fått en viloglädje! Tusen tack!
  Ewelina Gabriela Janczewska, 2018

  Jag är betydligt snällare mot mig själv efter kursen. Jag lyssnar på mina behov och är på väg att hitta min inre trygghet och tillit. Kursen har varit till såå stor hjälp i min personliga utveckling och psykiska ohälsa. Kursen följer ett bra och tydligt flöde och Carina är fantastisk, lugn och tydlig.

  Susanne Karppinen, 2020

  Carina har hjälpt mig komma åt känslor och beteenden som tidigare suttit djupt i mig. Jag har under lång tid jobbat med mig själv, men Carinas kurs och vägledning har verkligen hjälpt mig till en annan nivå.

  Anna, 2020

  Jag är imponerad över Carinas gedigna arbete och tacksam för att hon delar det. Det har också ett mycket pedagogiskt upplägg. Jag har jobbat med dessa bitar i ett par år och har mött dem i psykosyntesterapi, men nu befästs mycket av de teoretiska genom hjärtat. Jag jobbar själv med personlig utveckling, som coach och med utbildningar, men lägger mesta tiden på mig själv, då jag har en hel del att ta hand om efter utbrändhet och ett tidigare presterande liv. Jag är glad att jag kom över den här kursen just nu. Tack för att du finns!

  Ylva Nowén, 2019

  Coach

  Jag har förstått vad som gjort mitt liv jobbigt i vissa perioder. Jag vet nu hur jag ska hantera det, då jag har fått bra verktyg att använda. Carina är jätteduktigt på att förklara och göra det lättförståeligt, det har verkligen fått mig att haja till. Tusen och åter tusen tack!

  Pia, 2018