Retreat i Halland

När sommaren är som vackrast välkomnar vi dig till en 4 dagars retreat på denna vackra och fridfulla plats i Halland, 90 minuter söder om Göteborg. Här kan du släppa taget om vardagens måsten, och bli påfylld med inre frid, stillhet och ljus. Du får dagar med återhämning, fridfulla meditationer, vilsam yoga, näringsrik grön mat och gemenskap. Du får också möjlighet att möta dig själv på djupet för att släppa taget om sådant som begränsar dig. 

Hos oss blir du omfamnad av en varm och kärleksfull miljö där du alltid känner dig välkommen. Vi leder dig inkännande och kärleksfullt genom helgen. Du behöver inte ha någon tidigare vana vid meditation och yoga. Kom som du är, ensam eller med en vän. Alla är välkomna till oss!

29 juni – 2 juli 2023
SÖRBY RETREATCENTER FALKENBERG

Tack Carina för insikter, värme och läkande. Tack Jessica för påminnelsen om att stanna upp och se det vackra i det lilla

Maria

Tack för den totala kravlösheten och genuint vackra själsliga guidningen. 

Karin

Innehåll i retreaten

Torsdag

17.00 Incheckning
18.00 Middag
19.00 Guidad kvällsmeditation

Fredag

8.00 Yinyoga
9.00 Frukost
10.00 Inre frid, workshop
12.00 Lunch
13.30 Inre frid, fortsättning workshop
15.00 Inre barnet, guidad meditation
16.00 Egen tid
18.00 Middag
19.30 Guidad kvällsmeditation

Lördag

8.00 Yinyoga
9.00 Frukost
9.30 Dina behov, guidad meditation
12.00 Lunch
13.30 Tillit, guidad meditation
15.00 Egen tid
18.00 Middag
19.30 Kvällsmeditation

Söndag

7.30 Yinyoga
8.30 Frukost
10.00 Guidad meditation
11.00 Slut

Programmet är preliminärt. 

Om Sörby retreatcenter

Sörby retreatcenter ligger utanför Falkenberg och är från början en charmig 1800-talsgård. Gården är tillbyggd och miljödiplomerad med KRAV-certifierad och hälsosam mat. Gården ligger på en rofylld och vacker plats där det är lätt att hitta kontakt med sig själv. Det finns fantastiska möjligheter för promenader och naturupplevelser.

Maten

Restaurangen är Slow Foodpremierad och KRAV-märkt och erbjuder en rofylld miljö med mycket grön och vegetarisk mat baserad på lokala och hållbara råvaror.

Boende

Du kan välja att bo i enkelrum eller i delat rum (2-3 personer/rum). Toalett och dusch är gemensamma men vi fördelar dem mellan deltagarna för att minimera kontakt med varandra. Ta med dig egna lakan och handduk eller hyr på plats. Några av rummen ligger på gångavstånd på en närliggande gård. Vi avslutar retreaten med att gemensamt städa rum och badrum.

Pris

6 950 kr för retreat, helpension och logi i delat rum (2-3 personer/rum) och måltider. Tillägg för enkelrum: 750 kr. Antal enkelrum är begränsade.

Bokningsvillkor

Betalning sker med faktura som skickas till din mejladress efter att vi tagit emot din anmälan. En anmälningsavgift på 2 000 kr betalas inom sju dagar efter bokningsbekräftelse. Slutbetalningen ska vara oss tillhanda senast 60 dagar före retreatens start.

Vad händer om du blir sjuk?

Du får avgiften minus anmälningsavgiften på 2 000 kr återbetalad om du visar upp ett giltligt läkarintyg från och med fyra dagar innan retreaten.

Adress

Sörby retreatcenter ligger utanför Falkenberg i Hallands län, 90 minuter söder om Göteborg.

Sörby retreatcenter
Sörby, 311 65 Vessigebro

Hitta hit

Du kan åka både kollektivt och bil till kursgården som ligger 1,5 mil öster om Falkenberg, mitt emellan Vessigebro och Årstad. För dig som kommer med bil finns det en skylt med Sörby på båda ställen. Sväng där du ser skylt Naturhälsogård. När du kommer ned för backen ska du hålla vänster och köra förbi ett rött hus och parkera vid nästa röda hus, intill en hästpaddock. Är det fullt på denna parkering kan du parkera på gaveln av det omålade huset.

För dig som vill åka kollektivt kan du åka tåg till Falkenberg station där du först tar buss 10 till busstorget och sedan buss 556 till Vessigebro där kursgården hämtar. Du kan också bli hämtad på stationen i Falkenberg för 50 kr/person.

Hur fungerar en retreat?

Här kan du läsa mer om hur det är på att åka på retreat i Sverige med Meditationsguiden.

Fler retreater från Meditationsguiden

Se fler retreater från Meditationsguiden

Frågor och funderingar

Varmt välkommen att kontakta Carina Ovesson om du har frågor eller funderingar!

Carina Ovesson, Meditationsguiden

Carina Ovesson, meditationslärare

Jag leder retreater och håller i meditationer och samtal.  Att få hjälpa och vara delaktig i andras inre resor är en fantastisk gåva som jag är evigt tacksam för. Likaså att få möta er i samtal och på retreater, som berör och berikar mig djupt i hjärtat! Jag lever söder om Göteborg tillsammans med min kärlek Lars och våra barn. Jag älskar att dansa, yoga och att vara i naturen.

Carina Ovesson, Meditationsguiden

Jessica Berling, meditations- och yogalärare

Jag arbetar med närvaro i vardagen, sinnenas mat, retreater, leder meditationer online och studerar psykoterapi. Mitt intresse för människans natur, och hur vi alla är olika inspirerar mig. Livet, hjärnan och hur vi människor fungerar intresserar mig. Kommunikation människor emellan, relationer, att växa som människa och hur vi alla kan läka våra sår intresserar mig, men också hur vi kan förhålla oss till livet precis som det är just nu med acceptans.

Deltagare

Carina är en underbart klok och fin person! Hennes retreater om att bli vän med sig själv är en ögonöppnare för oss som alltid slår ner på oss själva. Även hennes webbkurs är fantastisk. Jättefina vägledda meditationer att lyssna på. Sen jag träffade Carina på ett av hennes retreater har hennes kloka budskap och meditationer ständigt varit med mig, varje dag. Så stort intryck har de gjort på mig. En fantastisk människa!

Catrin Wahlström

Denna retreat tar jag med mig i mitt hjärta. Det är andra gången jag är med och jag vill verkligen rekommendera andra att delta. Första gången gav mig många insikter och jag fick påbörja min inre resa. Andra gången blev en fördjupning i min inre resa. Jag har blivit mer snäll mot mig själv, förlåtit och gått vidare i kärlek. Tusen tack Carina, du är helt enkelt gjord för att leda människor som söker. Du är lugn och förmedlar ditt budskap på ett kärleksfullt sätt.

Monica Brofelt

Den gångna retreaten var en sådan fin gåva till mig själv och jag känner mig grundad på ett sätt jag aldrig känt tidigare. Tack vare den totala kravlösheten och Carinas genuint vackra själsliga guidning samt själva upplägget under helgen har jag tagit ytterligare ett värdefullt steg i mitt sökande efter min inre kompass.

Karin Reuter Stovell

Det var en grundande, lugnande och bekräftande retreat och precis vad jag önskade och behövde. Det är lätt att känna sig ensam i sina processer och det är skönt att få ingå i ett sammanhang. Ämnena gick på djupet på ett så naturligt sätt, med ödmjukhet, kärlek och respekt. Carina var både inspirerande och personlig, samtidigt som hon var lyhörd. Tack!
Linda Liljefelt

Denna retreat kändes helt rätt och var precis det jag behövde här och nu! Vi jobbade oss från det som var mer känslomässigt jobbigt till det som var mer uppbyggande. Du såg alla och var intresserad av alla. Hannemo kursgård ligger på en naturskön plats som skapade ett lugn i mig. Tystnaden som fanns där var emellanåt magisk.

Susanne Ljunsberg