Retreat, Höga Kusten Norrland

Släpp taget, fyll på med gudomligt ljus och upplev inre frid. Vi välkomnar dig till en 4-dagars retreat i en anrik miljö alldeles intill havet och den vackra Höga Kusten. 

24-27 augusti 2023
VILLA FRIDHEM, HÄRNÖSAND/HÖGA KUSTEN

Fyll på med ljus, närvaro och frid

Retreaten hjälper dig att släppa taget om oro, stress och tvivel och fylla på med inre ljus, närvaro och frid. Vi varvar guidade meditationer och mjuk yinyoga med egen tid och vila.

Livscoachen Carina Ovesson och yinyoga- och mindfulnessläraren Jessica Berling leder dig inkännande och kärleksfullt genom helgen. Du får också njuta av Jessicas underbara vegetariska mat som hon lagar med närvaro och kärlek.

Du behöver inte ha någon tidigare vana vid meditation och yoga. Kom som du är, ensam eller med en vän. Alla är välkomna till oss!

TTa Innehåll i retreaten

Torsdag

17.00 Incheckning
18.00 Middag
19.00 Guidad meditation

Fredag

7.30 Yinyoga
9.00 Frukost
10.00 Guidad meditation och egen tid
12.00 Lunch
13.30 Guidad meditation och egen tid
18.00 Middag
19.30 Kvällsmeditation

Lördag

7.30 Yinyoga
9.00 Frukost
9.30 Guidad meditation och egen tid
12.00 Lunch
13.30 Guidad meditation och egen tid
18.00 Middag
19.30 Kvällsmeditation

Söndag

7.30 Frukost
9.00 Guidad meditation
10.00 Slut

Om Villa Fridhem, Höga kusten Norrland

Villa Fridhem byggdes år 1868 av Elias Wilhelm Kempe som morgongåva till hustrun Henriette Kempe. Här tillbringade familjen och kommande generationer sina somrar under många år. Villan har kvar mycket av sin historia med anrik miljö och charmiga rum. Här finns dessutom en vedeldad strandbastu och vackra omgivningar med park, skog, hav och strand. Villa Fridhems webbplats

Maten

Under retreaten får du njuta av Jessicas underbara vegetariska mat som hon lagar med kärlek och närvaro, för alla sinnen. Vi anpassar såklart maten för allergiker. Meddela oss allergier i din anmälan. 

Boende

Du bor i vackra och charmiga två- eller trebäddsrum med antingen egen eller delad toalett och dusch. Några enkelrum finns också tillgängliga, varav några finns på Villa Sedin, 5 minuter bilväg eller 20 min gångväg från Villa Fridhem. Rummen på Villa Fridhem är fördelade på två villor.  Det finns också en före detta bagarstuga med havsutsikt och handfat, med tillhörande dusch och toalett i närheten av stugan. Ta med dig lakan och handduk eller hyr på plats. Vi hjälps åt med städning av rum och badrum innan avresa. 

Pris

6 500 kr för retreat, helpension och logi i två- eller trebäddsrum och måltider. För enkelrum tillkommer 1 500 kr. 

Bokningsvillkor

Betalning sker med faktura som skickas till din mejladress efter att vi tagit emot din anmälan. En anmälningsavgift på 2 000 kr betalas inom sju dagar efter bokningsbekräftelse. Slutbetalningen ska vara oss tillhanda senast 60 dagar före retreatens start. Sker bokning senare än 60 dagar innan retreatens start faktureras hela beloppet. Ingen återbetalning görs efter att fakturan är betald men du kan överlåta din plats till någon annan. Om evenemanget skulle bli inställt återbetalas hela beloppet. 

Hitta hit

Villa Fridhem ligger utanför Hörnösand vid Höga kusten i Norrland. 

Med bil
Villa Fridhems webbplats finns vägbeskrivning för dig som kommer med bil. 

Med tåg och buss
Om du reser med tåg eller buss ska du resa till resecentrum i Härnösand. Här hämtar personal på Villa Fridhem. Kontakta dem i förväg för att bli hämtad.

Med flyg
Kommer du med flyg ska du resa till Sundsvall-Timrå Airport och sedan ta flygtaxi. Beställ i förväg på telefon 0611 – 10 000. 

Hur fungerar en retreat?

Här kan du läsa mer om hur det är på att åka på med retreat i Sverige med Meditationsguiden.

Fler retreater från Meditationsguiden

Se fler retreater från Meditationsguiden

Frågor och funderingar

Varmt välkommen att kontakta Carina Ovesson om du har frågor eller funderingar!

Carina Ovesson

Jag är livscoach, mindfulnessinstruktör och andlig ledare. Jag har gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatte mig själv. En sådan resa kan vara både svår och frigörande. Ibland behöver vi bana väg genom det svåra för att hitta vårt sanna jag och leva med mera frid, mening och glädje. Genom Meditationsguiden vill jag hjälpa dig att bli mer sann mot dig själv och att hitta friden inom dig. Varmt välkommen!
Läs mer om Carina Ovesson

Jessica Berling

Mitt intresse för människans natur, och hur vi alla är olika inspirerar mig. Och jag har alltid arbetat med människor, och har en bred arbetslivserfarenhet inom ledarskap, individuella samtal och själslig utveckling.  Jag är utbildad stresspedagog och samtalsterapeut och på vägen i mitt liv när jag har stött på utmaningar och svårigheter har jag fått så mycket fin och god hjälp av vänliga själar. Jag håller i meditationer, retreater och kurser i själslig utveckling. Jag är mindfulnesslärare, yinyogalärare och lagar mat för alla sinnen. 
Läs mer om Jessica Berling

Deltagare

Carina är en underbart klok och fin person! Hennes retreater om att bli vän med sig själv är en ögonöppnare för oss som alltid slår ner på oss själva. Även hennes webbkurs är fantastisk. Jättefina vägledda meditationer att lyssna på. Sen jag träffade Carina på ett av hennes retreater har hennes kloka budskap och meditationer ständigt varit med mig, varje dag. Så stort intryck har de gjort på mig. En fantastisk människa!

Catrin Wahlström

Denna retreat tar jag med mig i mitt hjärta. Det är andra gången jag är med och jag vill verkligen rekommendera andra att delta. Första gången gav mig många insikter och jag fick påbörja min inre resa. Andra gången blev en fördjupning i min inre resa. Jag har blivit mer snäll mot mig själv, förlåtit och gått vidare i kärlek. Tusen tack Carina, du är helt enkelt gjord för att leda människor som söker. Du är lugn och förmedlar ditt budskap på ett kärleksfullt sätt.

Monica Brofelt

Den gångna retreaten var en sådan fin gåva till mig själv och jag känner mig grundad på ett sätt jag aldrig känt tidigare. Tack vare den totala kravlösheten och Carinas genuint vackra själsliga guidning samt själva upplägget under helgen har jag tagit ytterligare ett värdefullt steg i mitt sökande efter min inre kompass.

Karin Reuter Stovell

Det var en grundande, lugnande och bekräftande retreat och precis vad jag önskade och behövde. Det är lätt att känna sig ensam i sina processer och det är skönt att få ingå i ett sammanhang. Ämnena gick på djupet på ett så naturligt sätt, med ödmjukhet, kärlek och respekt. Carina var både inspirerande och personlig, samtidigt som hon var lyhörd. Tack!
Linda Liljefelt

Denna retreat kändes helt rätt och var precis det jag behövde här och nu! Vi jobbade oss från det som var mer känslomässigt jobbigt till det som var mer uppbyggande. Du såg alla och var intresserad av alla. Hannemo kursgård ligger på en naturskön plats som skapade ett lugn i mig. Tystnaden som fanns där var emellanåt magisk.

Susanne Ljunsberg